Het verhuizen van een domeinnaam

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je niet meer tevreden bent over je huidige webhosting. Denk bijvoorbeeld aan de prijs of aan de klantenservice van het bedrijf. Je bent op zoek gegaan naar een andere webhoster, en die heb je ook gevonden! Maar nu? Je hebt immers al een website, en die wil je graag meeverhuizen. Hoe doe je dat? In dit artikel lees je precies hoe je jouw websites kunt behouden tijdens een online verhuizing.

Log in op je profiel

Om online te kunnen verhuizen moet je eerst een melding maken van deze verhuizing. Dit doe je door in te loggen op het account van je huidige webhosting. Hier vindt je alle informatie die je nodig bent. De meeste webhosting bedrijven hebben een pagina aangemaakt voor het verhuizen van je domeinnaam en je website. Let op, want ieder webhosting bedrijf is anders. Het is dus belangrijk dat je op zoek gaat naar informatie die direct afkomstig is van het webhosting bedrijf. Zo weet je snel wat je moet doen.

Een verhuistoken

Voor het verhuizen van een website heb je een token nodig. Dit is een zogenaamde code die je moet invullen zodat de webhosting bedrijven er zeker van zijn dat jij de rechtmatige eigenaar bent van de website. Deze token kan in verschillende vormen worden aangeleverd. Sommige bedrijven doen het over de telefoon, terwijl anderen de code doorsturen via de mail. Zodra je de token hebt goedgekeurd kan de verhuizing beginnen.

Wacht even rustig af

We begrijpen dat je snel aan het werk wilt, maar het is slim om even rustig af te wachten. Het verhuizen van een domeinnaam kan in slechts enkele minuten zijn gepiept, maar het kan ook enkele dagen in beslag nemen. Wacht daarom minimaal vijf werkdagen af. Heb je dan nog steeds geen bevestiging? Dan kun je gerust je oude webhosting bedrijf contacteren.