Welke verschillende Cloud diensten zijn er?

Een Cloud is bijzonder handig voor mensen die online actief bezig zijn. In jouw eigen persoonlijke Cloud kun je namelijk alle belangrijke informatie opslaan, zodat je er later altijd opnieuw bij kunt. Er zijn verschillende bedrijven die hun eigen versie van de Cloud aanbieden. Je hebt dus keuze genoeg. Helaas zien sommige mensen door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel de drie grootste bedrijven die allemaal hun eigen versie van de Cloud aanbieden. Met deze informatie kun je hopelijk snel de perfecte aanbieder voor jou vinden!

Google

We kennen Google natuurlijk allemaal als de populaire zoekmachine op het internet. Maar wist je ook dat het bedrijf veel meer doet dan alleen zoekopdrachten verwerken? Zo heeft Google bijvoorbeeld een eigen e-mailservice, en dus ook een eigen Cloud. De Google Cloud is één van de populairste Clouds van vandaag de dag, en dat komt onder andere door de kwaliteit waar Google om bekend staat.

iCloud

Apple staat natuurlijk bekend om zijn uitgebreide assortiment. Het bedrijf maakt onder andere zijn eigen smartphones, laptops en tablets. Apple biedt ook veel online diensten aan, en één daarvan is iCloud. Dit is de Cloud van Apple, waarin je alle bestanden kunt opslaan. Heb je een nieuwe iPhone gekocht én een Cloud account bij Apple? Dan kan al jouw informatie snel worden overgezet naar je nieuwe telefoon. Hartstikke handig dus!

Dropbox

De laatste Cloud in ons lijstje is Dropbox. Deze naam is misschien wat minder bekend dan de andere twee namen, maar daarom niet minder indrukwekkend. Dropbox is namelijk een zeer geliefde Cloud server, die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid. Dropbox is zeer gemakkelijk te navigeren, waardoor deze Cloud perfect is voor de beginner.